Uus meedia...?

Sissejuhatus

Sotsiaalmeedia on inimkonna info- ja suhtluskanaleid muutnud drastiliselt: info saamiseks ei ole vaja minna poodi ajalehe järgi vaid näiteks nutitelefoni ja internetiühenduse olemasolul piisab paarist sõrmeliigutusest. Sotsiaalmeedia on ainult üks mitmetest uue meedia näidetest ja selles postituses arutame uue meedia positiivseid ja negatiivseid külgi.

Uue meedia positiivne osa

Uue meedia üheks kõige positiivsemaks osaks on kindlasti kiire reaalajas info levimine ja kättesaadavus, paned otsingumootorisse märksõnad, mille kohta soovid infot saada ja üldjuhul hetkega leiad kogu vajaliku, lisaks on informatsiooni üpriski lihtne ja mugav arhiveerida. 

Uue meedia negatiivne osa

Uue meedia üheks kõige negatiivsemaks osaks on lihtsus levitada valeinfot, kui positiivse osana olen ma välja toonud info kiire levimise, siis võib see osutuda ka negatiivseks, kuna pidev kiire info liikumine võib keeruliseks teha eristamise päris ja valeinfo vahel. Lisaks on uudisteagentuuride vahel rohkem konkurentsi selle nimel, et kes saab rohkem klikke ja oluliseks muutuvad clickbaitimine ja postitamise kiirus.


Kasutatud allikad:

https://www.shiftcomm.com/insights/social-media-changed-traditional-media/
https://et.wikipedia.org/wiki/Uus_meedia


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Võrgusuhtluse eripärad

Info- ja võrguühiskond

IT proff